Over mij

Hoi! 

Ik ben Anne en met Go4Shape zet ik mijn passie om in een dienstenpakket waar ook jij van kan genieten!

Als kind was ik nooit de sportieve van de groep. Vaak had ik last van blessures waardoor ik zelfs niet mee kon doen aan de les Lichamelijke Opvoeding (LO). In mijn laatste jaar moest ik door een hamstring blessure het examen LO overslaan. Ter vervanging mocht ik een eindwerk maken over een onderwerp naar keuze. Voor elke blessure die ik dat schooljaar had, maakte ik een programma met preventieve en ondersteunende oefeningen. Zo begon de nieuwsgierigheid naar de functies van het menselijke lichaam. 

Ondanks mijn 'shape' probeerde ik verschillende sporten: badminton, zwemmen, paardensport,... . Niets bleef plakken voor langere tijd. Tot in mijn mid 20's, toen een vriendin een Obstacle Race liep. 

"Dat wil ik ook doen!" en sindsdien ben ik niet meer gestopt met sporten. Al snel begon ik kilometers te vreten en startte ik met Crossfit om de nodige kracht te ontwikkelen voor de Obstacle Races. Ik liep er een 10-tal samen met verschillende loopwedstrijden. Uiteindelijk liep ik 2017 de Antwerp Marathon. In de aanloop daar naar toe, proefde ik van een lange wedstrijd voorbereiding. Dat kon ik wel smaken :) Ik leefde 6 maanden naar dat ene moment toe. 

Door een schouder blessure na een val en een pijnlijke knie, stopte ik met Crossfitten en lopen. Stil zitten is echter niet meer voor mij. Zo kwam ik opnieuw in de fitnesswereld terecht. Naar mijn ervaring dé perfecte sport waar ik rond mijn blessures kan trainen zonder problemen.

Tijdens mijn zoektocht naar informatie, ontwikkelde ik al snel een passie voor voeding en beweging. Ik volgde reeds meerdere cursussen en school me nog steeds bij om up to date te blijven met nieuwe wetenschap. Aangezien ik zelf blessure gevoelig ben, heb ik ook steeds aandacht voor blessure preventie. 

Ik weet als geen ander hoe uitdagend een gezonde levensstijl kan zijn. (Je kan mijn eigen reis volgen via instagram.) Het ene moment houd je je aan een strikt schema. Het andere kan je alles eten, wat eetbaar is. Soms maak je grote sprongen vooruitgang en soms blijft je lichaam even 'stil staan'. Daarom is aandacht voor mentaal welzijn zeer belangrijk en komt mijn opleiding NAC coaching goed te pas. Het houdt me gemotiveerd om elke dag verder te gaan naar mijn doel. 

Hopelijk leren we elkaar snel kennen. Met veel plezier ondersteun ik jou naar jouw doel!

Groetjes!

Anne 

Opleidingen

  • Henselmans PT-Course, Bell Coaching
  • NAC coaching, Inner Balance 
  • Afslankconsultent, Centrum voor afstandonderwijs
  • Adviseur sport voeding, Centrum voor afstandonderwijs 
  • Adviseur kinder voeding, Centrum voor afstandonderwijs 
  • Core Stability trainer, Centrum voor afstandonderwijs 
  • Personal trainer, Centrum voor afstandonderwijs 

Niets is onmogelijk

 
"Ja maar jij hebt goede genen." hoor ik al wel eens. Dan haal ik de meest linkse foto boven. Ik weet als geen ander hoe het is om te zwaar en ongezond te zijn. Op mijn zwaarste woog ik 95kg! Daar heb ik jammer genoeg geen foto's van. Of gelukkig, het is maar hoe je het bekijkt. 

Mijn verhaal in het kort. 

Na aanhoudende schouder en knie blessures, kwam ik terug in de fitnesswereld. Ik ging snel vooruit, maar het ik hunkerde naar de volgende uitdaging: een wedstrijdfysiek.⁣
⁣Omdat ik nog niet thuis was in bodybuilden, nam ik een coach. De kilo’s vlogen eraan, op een jaar tijd, kwam ik wel 25kg aan! Ik zag dat het niet alleen spieren waren, maar ik vertrouwde op mijn toenmalig coach.⁣ "Heb vertrouwen in het proces, daar zijn heus veel spieren bij." 
⁣Toen het tijd was om te cutten, lukte gewicht verliezen lukte. Ik voelde me fysiek en mentaal uitgeput. Ik stopte de samenwerking met die coach en ging alleen verder.⁣
⁣Na een bezoek aan de endocrinoloog, ontdekte ik dat afslanken niet lukte omdat ik insulineresistentie had opgebouwd. Zo kwam ik bij mijn huidige coach terecht. Zij is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen met deze problematiek. 

Was het traject dat ik heb afgelegd eenvoudig? Neen! Alles behalve. Mijn lichaam moest herstellen van de insulineresistentie (met medicatie en aangepaste voeding), maar ook mijn vertrouwen moest terug hersteld worden. In mezelf en in andere mensen. 
Na 6 maanden correcte begeleiding was de insulineresistentie volledig hersteld! Ik ben blij dat nu mijn lichaam, mijn levensstijl weerspiegeld. Dat was misschien nog het gemakkelijkste deel. Mijn geest had iets langer nodig om terug in balans te komen. 
Ik heb in de afgelopen 2 jaar (na het misbulken) enkele keren mijn doelen moeten aanpassen. De wedstrijd waar ik zo van droomde deed ik 1 jaar later dan initieel gepland. Maar daar ben ik alleen sterker door geworden. Deze sport leert me om geduld te hebben, door te zetten, opnieuw vertrouwen te hebben in mezelf en anderen, en zo veel meer. 

Ik weet als een ander hoe moeilijk het wel kan zijn om af te slanken, door te zetten ondanks alles. Maar met de juiste begeleiding is niets onmogelijk. 

Wil jij ook leren van een gezonde levensstijl? Start dan vandaag nog met coaching!